RadioCom 4.0

Voor Windows 95/98/ME/XP/2000 en NT
radiocom.gif (21575 Byte)

download RadioCom 4.0 DEMO       
3 MByte Multi-Language Install-Version + Manual (deutsch and english)
RadioCom 4.0 nederlandse Handleiding

Nieuw ! RadioCom 5.0 Update Nieuw !

! Inkl. Zende-Programma !

Hoe werkt dit Programma?

Dit programma is in staat om digitale en analoge signalen, die door de radio worden ontvangen, te decoderen en zenden. Daarnaast verbetert het de geluidskwaliteit, wat tot op heden alleen nog maar mogelijk was met echte DSP ontvangers. Zonder extra hardware gaat het signaal direct van de radio de computer in. Het gefilterde signaal wordt via de speakers van de computer hoorbaar gemaakt. RadioCom 4.0 wordt standaard geleverd met het BONITO-DSP filter analyzer alsmede met een decoder voor RTTY, CW, FAX, SSTV en DCF77.

Er is altijd een grote vraag geweest naar kwalitatief goede decodeerapparatuur om de te ontvangen signalen leesbaar te maken. Veelal was de prijs van de ontvanger een bottle-neek omdat voor het decoderen van alle berichten veelal een dure ontvanger aangeschaft diende te worden. Echter sinds de opkomst van computers is voor dit probleem ook een nieuwe mogelijkheid aangeboden. Door gebruik te maken van computers is het mogelijk alle dure optie's die u normaal moest kopen nu op uw beeldscherm te krijgen.

Deze technologie wordt mogelijk gemaakt door het RadioCom 4.0 softwareprogramma. Het programma is in staat berichten te decoderen en op te nemen zoals fax, CW en RTTY. Door middel van de frequentie manager kunt u stations opslaan in het geheugen en eenvoudig en snel weer oproepen. De kwaliteit van de BONITO programmatuur is wereldwijd bekend en behoeft geen verdere uitleg. U kunt ons natuurlijk te allen tijde bellen indien u toch nog vragen heeft.

Bonito's DSP-Analysing System

Het wordt steeds moeilijker bij te blijven met nieuwe technologieŽn zoals Digital Signal Processing (DSP), frequency analysing en het decoderen van analoge en digitale berichten. Het is nu mogelijk om dit middels een PC te realiseren zonder de aanschaf van loose, vaak dure (DSP) apparaten. Ontvangen signalen, afkomstig van zelfs de meest simpele ontvangers kunnen aanmerkelijk verbeterd worden. Ontvangers die met een com-poort zijn uitgrust kunnen tevens mit RadioCom 4.0 op afstand bestuurd worden (frequentie, mode, scannen,enz.) Daarnaast ist het RadioCom 4.0 programma uitgerust met een decoder vor RTTY, CW, FAX, SSTV en DCF77.

De Bonito software biedt u de mogelijkheid om signalen die met het oor praktisch of totaal niet meer te horen zijn te produceren en eventueel te decoderen. Via uw beeld-scherm kunt u kiezen uit verschillende filterinstellingen die nuttig kunnen zijn om de geluidskwaliteit van het onvangen signaal te verbeteren. Een zwak signaal is door het filteren weer naar voren te halen en te ontdoen van storing van nabij gelegen signalen. Het band-pass/low-pass/high-passfilter en het notchfilter zijn geheel naar wens in te stellen; breder/smaller, hoge frequentie's/lage frequentie's enz. Door middel van de spectrum-analyzer is het belangrijkste deel van het audiospectrum en de ingestelde waardes van de filter te zien. What-you-see-is-what-you-hear! Hierna kan het signaal eventueel worden gededoceerd.

Er wordt gebruik gemaakt van extreem smalle en complexe filter-cascades om multichannel-signalen te decoderen. Door middel van een bandscope is het mogelijk een deel van het frequentiespectrum te monitoren alsmede de instelling van de filters te zien. Voordeel van een bandscope is tevens dat ukunt zien of er naast de beluisterde frequentie nog een signaal is. U heeft nu de mogelijkheid met uw computer om op zeer eenvoudige wijze dingen te realiseren die voorheen alleen mogelijk waren door dure apparatuur.

Nu vraagt u zich af hoe het mogelijk is om op deze wijze zulke extreme resultaten te realiseren. In feite is het eenvoudig: het ontvangen signaal wordt herkend door de gekozen decoder. Nadat het signaal is geannalyzeerd wordt door middel van de geluidschip op de geluidskaart het signaal opnieuw geproduceerd. U luistert dus eigenlijk naar een signaal gemaakt door de PC. Ongewenste signalen of signaalcomponenten worden simpelweg achterwege gelaten. Neem bijvoorbeeld een RTTY signaal met 2 tonen. Eerst zal de frequentie's van beide tonen worden geanalyseerd. Vervolgens wordt kunstmatig een signaal door de computer worden geproduceerd, waarmee vervolgens de RTTY-decoder wordt aangestuurd.

Technische gegevens:

AUDIO Filter-synthesizer met compress-norm zoals,
CCITT Norm A en U, PCM, ADPCM, MSN en GSM.
RTTY alle gebruikelijke parameters volledig instelbaar
SITOR volledig instelbaar
PSK31 all what you need is PSK31
FAX IOC 267,288,352 en 576
RpM 48,60,90,120,180 en 240
Fax resolutie gelijk aan IOC, tot aan 1810 Dot
CW alle gebruikelijke parameters volledig instelbaar
SSTV Kleur, Martin 1, Scottie 1, SC2 180, Robot 72
alle beeldafmetingen volledig instelbaar
DCF77 atooklok decoderen ;PDB-Braunschweig Duitsland
Zenden FAX, SSTV, RTTY en CW

Besturings software beschikbaar voor:

The program used a dongle (a controll-interface), which replaces following external interfaces:
ICOM CI-V CT-17
KENWOOD IF 232 , IF 10D etc.
YAESU Cat - interface.

AOR AR 3000A, AR3030, AR 7030, AR 5000
ICOM alle med remotefunktion CI-V / CT-17
JRC NRD 525 / 535 / 545
Kenwood alle Typen R5000, TS 50 / 440 / 450 / 570 / 690 / 790 / 850 / 870 etc....
Yaesu alle, med CAT FRG100 / 8800  FT 736 / 767GX / 840 / 847 / 890 / 980 / 990 1000 etc...
Lowe HF-150, 225, 250
Skanti TRP-7000 / 8000 / 9000

Wat heeft u nodig:

Een SSB radio zoals bijvoorbeeld:

Sony, Panasonic, Philips, etc
hiermee is het niet mogelijk om via de computer uw radio te besturen.

Een SSB ontvanger zoals:

ICOM, Yaesu, Kenwood, Lowe, NRD, AOR, etc
Het is raadzaam een ontvanger te kopen met goede stabiliteit.

Een Pentium computer met:

De Software RadioCom 4.0:
Andere besturingssoftware is in ontwikkeling en zal beschikbaar komen als een up-grade op het RadioCom 4.0 programma.(c) 2000 BONITO Germany

Web: www.bonito.net      email: info@bonito.net